Намери ни
To Top

Румъния стана поредната жертва на Испания

Испания не се спира пред нищо в мисията да защити европейската си титла. Играчите на “Ла Роха” записаха най-убедителния си успех на ЕвроБаскет 2017 до момента и в Клуж Напока смачкаха по всички показатели домакините от Румъния с 91:50, за да победят в трети пореден двубой в група С.

За да изглежда всичко това още по-впечатляващо, третата победа в три мача на испанците дойде без участието на Пау Гасол и Алекс Абринес. Двамата бяха в групата за двубоя, но не записаха нито секунда на терена.


Интрига имаше единствено в първата част, която завърши с разлика от само две точки – 21:19. През последвалата втора четвърт шампионите затегнаха защитата си и допуснаха само 8 точки за 41:27 на полувремето, а през третия период повториха упражнението, увеличавайки преднината си до 70:35. Последните 10 минути също отидоха на сметката на иберийците и сирената прозвуча при 91:50.

Хуанчо Ернангомес вкара 18 точки плюс 12 борби, а Марк Гасол и Пиер Ориола завършиха с по 11 точки. Жоан Састре остана с 10, а по-големият брат Ернангомес – Уили, овладя 13 борби и вкара 9 точки.

Влад Молдовеану вкара 15 за Румъния, а нито един от останалите играчи на треньора Марсел Тентер не премина бариерата от 10 точки.

Испания е с пълен актив и 3-0 след този мач, а домакините са в другата крайност с 0-3.

Ощр от категория Баскетбол