Намери ни
To Top

Федерер обясни защо е взел мистериозния таймаут

Носителят на рекордните 19 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер потвърди, че е взел мистериозния медицински таймаут извъан корта след края на втория сет на мача с Филип Колшрайбер тази нощ заради проблем с гърба. 36-годишният Федерер отвя германския си съперник с 6:4, 6:2, 7:5 на осминафиналите на US Open и в следващата фаза ще играе с аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро в повторение на финала от 2009 година, в който Делпо надделя в пет сета.

“Просто имах нужда от леко разтриване на гърба… или на долната част на гърба. И не исках да го правя на корта.


Исках да приключа с това възможно най-бързо, за да не ме чака Филип”, обясни ветеранът, който тази година вече спечели два мейджър трофея – на Australian Open и „Уимбълдън“.

“Просто в един момент почувствах нещо, сякаш стегнат мускул на гърба… Това беше по-скоро предпазна мярка. Всичко е наред, няма проблем. Не се тревожа за това. Съжалявам, че трябваше да го направя”, каза още Федерер, говорейки за състоянието на гърба си, който и в миналото му е създавал проблеми, а те се появиха отново на финала на “Мастърс”-а в Монреал срещу Александър Зверев миналия месец и принудиха швейцареца да пропусне турнира в Синсинати.

Федерер имаше два трудни петсетови мача в първите два кръга на US Open 2017, но те бяха последвани от две убедителни трисетови победи в третия и четвъртия кръг.

Ощр от категория Тенис