Намери ни
To Top

Миша Зверев осуети американския осминафинал

Надеждата на домакините Джон Иснър отпадна още в третия кръг на US Open. Американският гигант отстъпи с 4:6, 3:6, 6:7(5) на Миша Зверев и пропусна да си осигури среща със своя сънародник Сам Куери на осминафиналите.

В играта на Иснър се чувстваше умора от самото начало и той се уповаваше само на мощния си сервис. След края на втория сет американецът поиска медицински таймаут и доигра срещата, но му беше много трудно срещу непредвидимия Зверев, който отново направи шоу за публиката с постоянните си излизания на мрежата.



Във всеки от първите два сета Зверев стигна до един пробив, което му беше напълно достатъчно, за да поведе убедително. Третата част беше най-оспорвана. На няколко пъти Иснър имаше възможност да пробие и да потърси обрат, но не успя. В тайбрека Зверев си извоюва три мачбола и въпреки че пропусна първите два, накрая вдигна победоносно ръце.

Иснър приключи двубоя с цели 41 непредизвикани грешки, включително и 7 двойни. На осминафиналите Зверев чака 17-ия в схемата Куери, който елиминира Раду Албот от Молдова с 4:6, 6:2, 6:4, 6:4.

Ощр от категория Тенис