Намери ни
To Top

Кошмарът на Григор поднесе поредната изненада

Аржентинецът Диего Шварцман сътвори поредната изненада на US Open. Той отстрани шампиона от 2014 година Марин Чилич в третия кръг след успех с 4:6, 7:5, 7:5, 6:4. Шварцман за първи път ще играе на осминафинал на турнир от Големия шлем, където ще се изправи срещу Лука Пуи или Михаил Кукушкин.

Чилич направи 80 непредизвикани грешки и стана четвъртият тенисист от първите 10 поставени, който напуска турнира.


Григор Димитров, Александър Зверев и Жо-Вилфред Цонга бяха отстранени във втория кръг.

Най-големият успех на Шварцман до момента е титлата, която спечели в Истанбул миналата година. Тогава той победи Григор на финала и то с 6:0 в третия сет, което накара българина да счупи три ракети.

Марин Чилич бе абсолютен фаворит за достигане дори до финала, тъй като в неговата половина на схемата не останаха много поставени тенисисти, а там трябваше да бъде и Анди Мъри, който се отказа часове преди старта на турнира.

18-годишният канадец Денис Шаповалов също се класира за осминафиналите. Той водеше с 3:6, 6:3, 6:3, 1:0, когато британецът Кайл Едмунд се отказа поради контузия във врата. Следващият съперник на Шаповалов е поставеният под номер 12 испанец Пабло Кареньо Буста, който се справи с Никола Маю от Франция след 6:3, 6:4, 6:3.

Ощр от категория Тенис