Намери ни
To Top

Факт! Лудогорец е 5-и за всички времена в ШЛ по…

Българският шампион Лудогорец ще стартира само след дни участието си в най-престижния клубен турнир на Стария континент – Шампионската Лига. Със сигурност присъствието на разградчани представлява интерес за феновете на футбола не само в България, заради миналогодишния пробив в Лига Европа и предстоящите битки с отбори като Ливърпул и Реал (М).

Въпреки че Лудогорец още не е изиграл нито един мач, той вече е на 5-о място за всички времена в Шампионската лига по критерии за „Отбор от най-малък град, достигнал груповата фаза“.

Според данните, Разград е с население 33 416 души.


Градовете с по-малко жители, имали свой представител в групите, са Молде (Норвегия, откъдето е едноименният тим) с около 26 000 души, Брьондби (Дания) с 20 000 души,  Фарум (откъдето е датският Нордселанд) с 18 000 души и абсолютният рекордьор – румънският Урзичени с 14 000, чиято гордост – ФК Унирея, бе на косъм от 1/8-финалите през 2009/2010 г.

Интересно е, че броят на жителите на Разград е с почти 10 хиляди души по-малък от седалките на националния стадион „Васил Левски“, където Лудогорец играе домакинствата си.

В Шампионската лига досега са участвали 111 отбора, от които два български – другият е Левски, който допусна 6 загуби в групата си преди 8 години.

Ощр от категория Анализ