Намери ни
To Top

Ако Фердинандо Де Джорджи подаде оставка, накъде?

Световният волейболен шампион Полша изненадващо отпадна от домакинското Европейско първенство, след като снощи падна тежко от Словения с 0:3 в плейофите на турнира пред близо 10 000 зрители в Краков. Полските медии и фенове се чудят дали италианския треньор на „Дружината“ Фердинандо Де Джорджи е достатъчно добър, за да се справи с напрежението начело на тима, след като до сега не го е направил.

Сега ситуацията се влошава още повече. Феновете не са доволни не само от резултатите на Полша на Евроволей 2017, но и от цялостното представяне на отбора, като се започне с мача на откриването срещу Сърбия (б.


р. загуба с 0:3). По този повод президентът на Полската волейболна федерация (PZPS) Яцек Каспжик коментира последните резултати на тима:

„Много играчи напуснаха отбора. Може би имаше и някои грешки по време на подготовката. Трябва да попитате треньорите защо се получава така. Ако един играч има 17% в атака в единия гейм и продължава да играе във втория, тогава за нормалните хора, включително и мен, статически този състезател не трябва да играе“, заяви Каспжик.

На въпрос дали Фердинандо Де Джорджи трябва да подаде оставка президентът на полския волейбол каза: „Сега изчакваме. Трябва да анализираме, не можем да вземем толкова важно решение, толкова бързо. Това е игра, това е спорт“.

Ощр от категория Волейбол