Намери ни
To Top

Хамилтън с най-добро време от втората тренировка в Белгия

Люис Хамилтън беше най-бърз във втората свободна тренировка за Гран При на Белгия, записвайки обиколка на „Спа“ за 1:44.753 минути. Пилотът на Мерцедес постигна този резултат още в началото, изпреварвайки Кими Райконен с 0.262 секунди.


Трети в класирането се подреди другият пилот на Мерцедес, Валтери Ботас, а четвърти остана Макс Верстапен.
Между първите петима в челото разликата бе само половин секунда, а сесията определено не беше от лесните. В последния половин час над пистата се изсипа огромно количество дъжд и пилотите трябваше да се откажат от идеята за подобряване на резултатите си. Така Хамилтън остана лидер в класирането, а Кими трябваше да се задоволи с второто място.

Тренировки за Гран При на Белгия 2017+53

В топ 10 място си намериха двамата пилоти на Рено – Нико Хюлкенберг и Джолиън Палмър, а между тях се наместиха Естебан Окон с Форс Индия и Карлос Сайнц с Торо Росо.

В тази втора тренировка участие не взе Фелипе Маса от Уилямс. Бразилецът катастрофира по време на сутрешната сесия и отборът се оказа принуден да смени шасито му. Така Маса ще има само третата тренировка преди квалификацията утре, за да се подготви за неделното състезание.

ПЪЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ГРАН ПРИ НА УНГАРИЯ ОТ:

Петък (25 август)

11:00- 12:30 часа – Първа свободна тренировка

15:00 – 16:30 часа – Втора свободна тренировка

Събота (26 август)

12:00 – 13:00 часа – Трета свободна тренировка

15:00 – 16:00 часа – Квалификация

Неделя (27 август)

15:00 часа – Състезание

Ощр от категория Моторни спортове