Намери ни
To Top

Рекордната селекция вдигна очакванията в Милан

Напълно нов Милан е изправен пред предизвикателството да върне росонерите към славата. Сагата около смяната на собствеността – от най-успешния президент в клубната история Силвио Бер-лускони в китайски ръце, най-после приключи успешно. Огромните

съмнения кои са тези азиатци зад Ли Йонхон се изпариха на мига след невиждана лятна трансферна кампания. Росонерите се изръсиха с рекордните в Серия А 211 млн.


евро, които трябва да бъдат осребрени още през този сезон. Да не забравяме, че до затварянето на трансферния прозорец клубът иска да купи още един класен нападател и сумата ще набъбне. Еуфорията в червено-черната част на Милано е на макс, за което говори и абонаментната кампания, след като над 30 000 са продадените сезонни билети. За сравнение цифрата е двойно по-голяма от миналия сезон, а кампанията още не е завършила.

На фона на похарчените през лято 2016 едва 25 млн. евро днешната сума буквално стряска. Треньорът Винченцо Монтела е изправен пред сериозното предизвикателство да интегрира новите 10 попълнения, повечето от които са потенциални титуляри и ще притеснят досегашните обитатели на „Миланело“. Климатът в една съблекалня е деликатна тема, но при всички положения с идването на защитника Леонардо Бонучи (Ювентус) Милан се сдоби с нов лидер. За такъв може да се брои и халфът Лукас Билия (Лацио). Гаранции дават повечето от новите като Мусакио (Виляреал), Родригес (Волфсбург), Андре Силва (Порто), Чалханоглу (Леверкузен), както и добре познатият дует от Алаланта Конти – Кесие.

За разлика от ограничения МПГК откъм потенциал миналогодишен състав пред Монтела сега се изля рогът на изобилието и без вратарския пост алтернативите са многобройни. Всичко това повишава очакванията и ако тимът не е в битката за титлата, ще бъде отчетено като провал. Винченцо обаче трябва да има едно наум – миналото лято Интер също направи гръмка селекция за близо 86 млн. евро, но нерадзурите финишираха зад градския съперник…

Ощр от категория Футбол