Намери ни
To Top

Лудогорец продаде Кафу

Джонатан Кафу може да се смята за ново попълнение на френския Бордо, съобщиха от Лудогорец.

26-годишният бразилец с български паспорт напусна във вторник лагера на шампионите, които се готвят за мача за Суперкупата на България и вечерта пътува за Париж, след което ще се прекачи на вътрешен полет за Бордо.

Трансферната сума е 7 милиона евро, като това е компромисен вариант и от двете страни, а французите ще я изплатят на четири транша в рамките на две календарни години.

В сряда сутринта Кафу ще премине медицински тестове в Бордо, след което ще сложи подпис под личния си договор.


Сделката е улеснена изключително от българския паспорт на футболиста, тъй като квотата на играчите извън ЕС бе запълнена по-рано днес от 23-годишния дефанзивен халф Отавио, който пристига от „Атлетико“ (Паранаензе) с контракт за 4 сезона и трансфер от 5 милиона евро.

Кафу трябва да заеме мястото на 20-годишния алжирски суперталант Адам Уна. който преди няколко дни бе продаден за неназована сума на „Наполи“. Според местната преса в Лангедок-Русийон трансферът е на стойност 10 милиона.

Уна е роден във Франция и макар по произход да е алжирец, играе за младежката формация на „петлите“. За трансфера на Кафу потвърди и Отавио. Дефанзивният халф се похвалил в родината си, че ще се събере със свой сънародник в „Бордо“.

Ощр от категория Футбол