Намери ни
To Top

ЧЕРНА ВЕСТ: Ужасна трагедия на пътя! За огромно съжаление, при тежка катастрофа загина голямата звезда…

Мотоциклетната легенда Анхел Нието почина седмица след като претърпя катастрофа с АТВ в Ибиса. Той бе приет в болница мигновено, но черепно-мозъчните му травми се оказаха прекалено тежки. 13-кратният световен шампион е ударен от лек автомобил, управляван от жена, след което е изхвърчал от машината си.

70-годишният бивш пилот бе поставен в изкуствена кома, но последните новини около състоянието му бяха оптимистични, като от болницата споделиха, че операция може и да не се наложи и скоро ще започне изваждането му от комата.


Вчера обаче състоянието му драстично се е влошило вследствие на мозъчен оток.

Испанецът се състезава от 1964-а, когато е едва на 17 години, до 1986-а, триумфирайки с 13 титли в 50 cc, 80 cc и 125 cc категориите. Той бе и един от пилотите, които утвърдиха Испания като водеща сила в мотоциклетизма – първият испанец, състезаващ се на световно ниво и превърнал се в шампион.

Във всичките си 186 старта в световния мотоциклетизъм Нието стига до 90 победи, а повече от него имат единствено Джакомо Агостини и Валентино Роси. Доктора подобри постижението на легендарния испанец през 2008-ма.

Нието слага край на състезателната си кариера, когато е на 39 – две години, след като става световен шампион за последен път. Неговите синове Анхел-младши и Пабло също се състезаваха за кратко.

Ощр от категория Акценти