Намери ни
To Top

Жозе иска да води Манчестър Юнайтед още 15-20 години

Жозе Моуриньо възнамерява да остане поне още десетилетие начело на Манчестър Юнайтед.

Това разкри самият португалски специалист, пристигнал преди година на „Олд Трафорд”.

В дебютния сезон на Специалния отборът завърши на шесто място във Висшата лига, но пък спечели Суперкупата на Англия, Купата на лигата и Лига Европа.

Последният трофей гарантира на „червените дяволи” завръщане в Шампионската лига и бе единственият, който липсваше от клубната им витрина.


„Готов съм да остана, ако не 20, то навярно 15 години начело на Манчестър Юнайтед, но трябва да призная, че това няма да е никак лесно с оглед на поставените цели. Те винаги са високи в този клуб и няма как да бъде иначе”, каза Жозе.

„Напрежението винаги е огромно, защото хората очакват да печелиш непрестанно. Всяка година обаче може да има само един шампион, а и става все по-трудно. Работата на треньорите винаги зависи от резултатите, макар че е много повече от това, което се вижда на терена”, допълни Моу, който вече има три летни попълнения – Ромелу Лукаку (Евертън, нападател), Виктор Линдельоф (Бенфика, защитник) и Неманя Матич (Челси, халф).

Самият треньор иска още един нов, а именно Иван Перишич от Интер, но вече заяви, че в краен случай ще бъде доволен и на трите досегашни покупки, защото „трансферният пазар е много странен”.

Ощр от категория Анализ