Намери ни
To Top

Обертан: Левски разполага с много добри футболисти

Звездното попълнение в селекцията на Левски – Габриел Обертан, призна пред клубната телевизия на “сините”, че е приятно изненадан от обстановката не само в редиците на 26-кратния шампион на България, но и в София като цяло. Французинът, който има два сезона зад гърба си като футболист на рекордьора по титли на Англия Манчестър Юнайтед, е амбициран час по-скоро да влезе във форма и да се докаже със синята фланелка.

“Приеха ме доста добре хората тук. Бързо се адаптирах, защото повечето от съотборниците ми и треньорите говорят английски.


Обичам да уча нови езици. Дайте ми шест месеца и ще се върна пред камерата, за да говорим малко и на български. Приятно изненадан съм, чувствам се еднакво добре както тук, в София, така и в Лондон, и в Мадрид”, заяви Обертан.
Габриел Обертан пристигна в България+9
“Първото нещо, което научих в академията на Клерфонтен, бе дисциплината. Лесно е да играеш футбол, но е психически трудно да се настроиш. Преминаването в Манчестър Юнайтед беше сбъдната мечта за мен! Знаех, че “червените дяволи” и Ювентус ме следят, но когато трансферът стана факт, чувството беше неописуемо. В Манчестър ти се струва, че си в друг спорт, защото всичко е различно. Да играеш под ръководството на Сър Алекс, не може да се опише. Той е мениджър в истинския смисъл на думата. Следи всичко – от хората в кухнята до пресата. Най-добрият!”, добави французинът.

“Наблюдавах мача с Хайдук (Сплит) и този в Пловдив с Локомотив. Бях изненадан, че тук се набляга много на физиката, на единоборствата. Като се има предвид, че съм играл във Висшата лига обаче, не смятам, че ще имам проблеми с това. Искам да играя възможно най-много, да вкарвам, да побеждавам… Отборът ни е много силен и способен да спечели шампионата”, категоричен бе за финал Габриел Обертан.

Ощр от категория Футбол