Намери ни
To Top

Дейли Мейл: Ван Гаал пуска звезда на Юнайтед под наем в Серия А

Един от най-скъпоплатените футболисти на Манчестър Юнайтед ще напусне клуба през януари, твърди „Дейли Мейл“.

След като мениджърът Луис Ван Гаал подсили мощно тима в края на август, се оказа, че за плеймейкъра Хуан Мата е резервирано място на резервната скамейка.

От „Дейли Мейл“ разкриват, че плановете на Ван Гаал са да изпробва две тактически схеми в следващите месеци. Първата, разбира се, е 3-4-1-2.


След като Радамел Фалкао пристигна на „Олд Трафорд“, той влиза в състава като партньор в атака на Робин Ван Перси. Уейн Рууни пък ще бъде дръпнат да играе като атакуващ халф зад тях. Анхел Ди Мария и Андер Ерера пък ще бъдат в повечето случаи вътрешните полузащитници на червените дяволи.

Мениджърът на Юнайтед също така обмисля и използването на схемата 4-3-3. При нея тройката вътрешни халфове ще са Дейли Блинд, Ди Мария и Ерера. Фалкао ще бъде поставен на поста централен нападател, а Рууни и РВП ще са дръпнати на двата фланга. И двамата са играли на тези позиции преди време.

„Дейли Мейл“ съобщава, че Ван Гаал е недоволен от представянето на Мата от началото на сезона и поради това смята да го оставя често на пейката.

Британският таблоид добавя, че през януари испанецът ще бъде пратен под наем в тима на Ювентус.

Ощр от категория Трансфери