Намери ни
To Top

Неудържима!

Поставената под №14 Гарбинье Мугуруса е първата финалистка на тазгодишния “Уимбълдън”. На полуфиналите 23-годишната испанка разгроми с 6:1, 6:1 словачката Магдалена Рибарикова и на финала очаква победителката от двубоя между британката Йохана Конта и петкратната шампионка в Лондон Винъс Уилямс (САЩ).

За Мугуруса това е втори финал в “Ол Ингланд Клъб”. Преди две години тя отново достигна до директния мач за трофея, но в него отстъпи пред Серина Уилямс, която в момента е бременна и тази година на участва на турнира от “Големия шлем” в Лондон.


Испанката се завръща в Топ 10, а ако грабне титлата, ще бъде пета в световната ранглиста.

28-годишната Рибарикова пък записа най-доброто представяне в кариерата си в турнирите от “Шлема”. 87-а преди началото на турнира, след края на “Уимбълдън” Рибарикова ще бъде №33 в ранглистата на WTA.

Мачът днес продължи само 1 час и 4 минути. Мугуруса контролираше изцяло събитията на корта и не даде шанс на съперничката си с агресивна игра и прецизни удари, на които словашката тенисистка нямаше отговор.

Мугуруса доминираше на корта в първия сет, като направи ранен пробив и поведе с 3:0. Рибарикова изглеждаше колеблива и изостана с 0:40 във второто си подаване. Словачката се пребори за 40:40, но не успя да спаси гейма, а малко след това Мугуруса поведе с 5:0. Едва тогава словачката успя да вземе гейм, но след това финалистката от 2015 година сложи край на първия сет с помощта на началния си удар.

Вторият сет се разви по подобен начин на първия. Шампионката на “Ролан Гарос” за 2016 година отново направи серия от 5 поредни гейма, за да поведе с 4:0. Последва дълъг и оспорван гейм, в който испанката имаше шанс да реализира нов пробив, но Рибарикова все пак се пребори за 1:4. Словачката обаче беше безпомощна в следващите два гейма и трябваше да се примири с поражението от неудържимата днес Мугуруса.

Ощр от категория Тенис