Намери ни
To Top

Жил Мюлер разкри причината за невероятната си форма

12 години след като победи 19-годишния тогава Рафаел Надал на „Уимбълдън“, Жил Мюлер го направи отново. В мача на турнира до момента роденият в Люксембург тенисист шокира испанеца с 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13 и за първи път в своята кариера се класира за четвъртфиналите на най-престижната надпревара от Големия шлем.

„Бих казал, че това определено е най-голямата ми победа. През 2013 година имах тежка контузия на лакътя и не бях сигурен дали ще се завърна на корта.


Оттогава съм изиграл много чудесни мачове, но това без съмнение е най-голямата победа, откакто се върнах. Особено на такъв етап от Големия шлем, в който играят някои от момчетата, които имат доминираща роля в тениса през този сезон.

34-годишният Мюлер, който понастоящем заема рекордното за кариерата му 26-о място в световната ранглиста, попадна сред поставените на „Уимбълдън“ благодарение на страхотните си изяви на трева. Миналия месец той спечели титлата на Ricoh Open (победа срещу Иво Карлович) и записа полуфинал на Aegon Championships. Още през януари обаче той вдигна трофей – на турнира в Сидни, който му бе връчен лично от легендата Рол Лейвър.

„Мисля, че основната причина за успеха ми тази година е, че през последните три или четири години успях да изиграя пълни сезони – нещо, което не можах да направя преди това заради контузиите ми. Последната травма, която имах, вероятно е най-доброто нещо, което някога ми се е случвало. Тъй имах проблеми с лакътя, не можех да докосна ракетата. Затова пък бях в състояние да наблегна на физическата си подготовка и така се озовах в най-добрата си форма. Откакто се завърнах на корта през 2014 година, аз съм в състояние да играя пълни сезони без никакви пекъсвания и сега имам голямо доверие в тялото си.“

Мюлер спаси два мачбола в мача си от втория кръг срещу Лукаш Росол, надигравайки го с 9:7 в петия сет. Той също така е спечелил повече мачове от всеки друг на трева през тази година, като на сметката му имаше 10 победи преди сблъсъка с Надал. Следващото препятствие пред ветерана от Люксембург е 7-ият поставен Марин Чилич, който по-рано през вчерашния ден изхвърли от турнира поставения под №18 Роберто Баутиста Агут. Хърватинът води в преките двубои с Мюлер с 2-0 победи, като втората я постигна в полуфиналите на турнира в Куинс миналия месец.

„Очевидно той играе добре. Предполагам, че в момента е доста уверен. Изглежда се чувства добре и играе добре, така че ще бъде труден мач“, коментира Мюлер бъдещия си противник.

„Сега съм уморен. Играх добре до 2-0 сета. После Рафа вдигна нивото си и беше битка. Гледах и към небето, защото усещах, че може да падне мракът. Казвах си, че трябва да дам всичко от себе си. Защото, ако трябваше да доиграваме утре, щеше да е трудно. Чувството да си победител е страхотно“, добави Мюлер.

„Вероятно няма да се чувстам отлично утре, но съм убеден, че ще бъда в добра форма в сряда. Хубаво е, че ще имам един ден почивка, защото ще мога да се възстановя. Имам физиотерапевт, който пътува с мен през последните няколко седмици, така че това е голям плюс за мен“, завърши героят от Люксембург.

Ощр от категория Тенис