Намери ни
To Top

Обновеният Левски се нуждае от силен старт в Европа

Почивката след края на сезона бе кратка и днес Левски стартира участието си в Лига Европа. Първото препятствие пред „сините“ е носителят на купата на Черна гора Сутиеска. Наглед непретенциозният съперник не респектира нито с известни имена, нито с постижения, но на „Герена“ неведнъж са си патили срещу подобни отбори. Старши треньорът Николай Митов има на разположение състав, който е доста различен от този преди месец.


Напуснаха основни фигури като Божидар Краев, Мехди Бурабия и Веселин Минев, а доста от новите попълнения се очаква да са титуляри довечера.

Левски отпадна още на старта в евротурнирите през последните 4 години. Спартак (Търнава), Сараево, Иртиш и Марибор се изпречиха на пътя на „сините“ и ги елиминираха, а прави впечатление, че два от тези тимове са от бившата югославска школа, което трябва да прави столичани още по-внимателни за сблъсъка със Сутиеска. Успокояващото е, че отборът от Никшич никога не е отстранявал съперник в евротурнирите, а същото важи и за всички отбори от Черна гора в досегашните им срещи с родни тимове.

На вратата на Левски ще е Божидар Митрев, а в центъра на защитата ще си партнират Давид Яблонски и Димитър Пиргов. По двата фланга в отбраната ще действат привлечените наскоро Милош Цветкович и Иван Горанов. Друг от новите – Васил Панайотов, е фаворит за мястото до Роман Прохазка в средата на терена, а зад тарана Жуниор Мапуку ще играят Франсис Нар, Бабатунде Адениджи и Антонио Вутов. След почивката дебют вероятно ще направи румънският нападател Серджиу Буш.

Наставникът на Сутиеска Никола Ракойевич има доста кадрови проблеми. Той ще заложи на дефанзивна тактика, а единственият футболист, изнесен в предни позиции, ще е Божо Маркович.

Световният букмейкър bwin опрделя Левски за фаворит с коефициент за победа 1.35. Равенството е оценено с 4.20, а коефициентът за евентуален успех на гостите е 8.50.

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Митрев; Цветкович, Яблонски, Пиргов, Горанов; Прохазка, Панайотов; Адениджи, Вутов, Нар; Мапуку
Старши треньор: Н. Митов
СУТИЕСКА (4-2-3-1): Личина; Радишич, Бакрац, Стиепович, М. Вучич; Ковачевич, Лончар; Зарубица, Мил. Вучич, Вукович; Маркович
Старши треньор: Н. Ракойевич

СЪДИЯ: Мартин Люндби (Норвегия)
СТАДИОН: „Vivacom Арена Георги Аспарухов“
НАЧАЛО: 20:00 часа

Ощр от категория Футбол