Намери ни
To Top

Синдик Милева разпределя 8-те милиона до края на месеца

Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева почти сигурно ще е готова до края на месеца с разпределе­нието на парите от про­дажбата на активите на фа­лиралото дружество. Тър­гът бе спечелен от фирмата на феновете на ЦСКА „Ред Енимълс“, зад която стои Гриша Ганчев. Нейната оферта бе в размер на 8 ми­лиона лева.

„Сметката ще бъде гото­ва до края на месеца.


Напълно възможно е това да се случи в този срок. Дотогава няма как парите да бъдат преве­дени. Най-големият процент ще отиде към кредиторите на първи ред, те са обезпече­ни и имат привилегия (б.а. -НАП и Инвестбанк)“, каза Ми­лева пред „Тема Спорт“.

„Няма как всички кредито­ри да бъдат удовлетворени. Не може да се случи. Как да покрием 25 милиона с 8? Не е възможно, иначе с най-голямо удоволствие бих го направи­ла. Така че ще има и неудо­влетворени кредитори, как­то и частично удовлетворе­ни“, добави синдикът.

„Парите ще се разпреде­лят по реда на класовете кредитори, които са общо 6. Поред и докъдето стигнат парите. Всичко е въпрос на изчисление, което не се пра­ви никак лесно. Всичко тряб­ва да бъде много прецизно. Максимално бързо се опитва­ме да приключи процедурата, защото кредиторите за­почнаха да звънят и да пи­тат какво става. Видяха, че ще има пари, и изведнъж се заинтересуваха много от ра­звитието на процедурата (смее се). Така че това, какво­то зависи от нас, гледаме да го свършим в най-кратки сро­кове. А после ще чакаме и то­ва, което зависи от купувача – да си изпълни задължението и всички да сме доволни“, ко­ментира още Милева.

Тя добави: „Еко Депозит Солюшънс“ има молба в съда да си върне задатъка, такава е подал и Никола Газдов, кой­то също иска да си оттегли капарото“, разкри Милева.

Така „в играта“ освен офер­тата на „Ред Енимълс“ оста­ва най-ниската подадена – на „Интегрис Лаб“ в размер на малко над 2 млн. лв. Ако по ня­каква причина „Ред Енимълс“ не преведе парите, то се приема втората най-голяма оферта. Предложението на „Еко Депозит“ бе за 3 млн., а на Газдов – за 2,5 млн.

Ощр от категория Футбол