Намери ни
To Top

Юнайтед се разделя с шестима, спестява по половин милион паунда на седмица

Ръководството на Манчестър Юнайтед се е заело с непосилната задача да продаде шестима играчи от първия си отбор до края на трансферния прозорец, съобщава „Гардиън“.

Авторитетното издание обяснява, че основната причина, поради която червените дяволи искат да се разделят с точно тези играчи, са техните сериозни възнаграждения.

Ако до понеделник Юнайтед продаде Дани Уелбек, Андерсон, Хавиер Ернандес, Шинджи Кагава, Ашли Йънг и Том Клевърли, то клубът ще си спестява по 463 хиляди паунда седмично.

Това ще даде възможност на клуба да остане в границите на финансовия феърплей, а също така и да купи един от играчите, желани от Ван Гаал.


За момента обаче първата цел са изходящите трансфери. Уелбек, който е твърда резерва на Рууни и Ван Перси, прибира по 80 хиляди паунда на седмица. Същата е заплатата и на Андерсон, който също само търка пейката на „Олд Трафорд“.

Шинджи Кагава, който не успя да реализира потенциала си на „Олд Трафорд“, взима по 70 хиляди паунда на седмица. Заплатата на Ашли Йънг е дори по-голяма – 115 хиляди паунда седмично. Чичарито също се радва на хубав договор. Мексиканският голаджия прибира по 88 паунда седмично. Възнаграждението на Клевърли е доста „по-скромно“ – 30 хиляди паунда на седмица.

Нито един от тези футболисти не е основен играч за Юнайтед. Въпреки това обаче, договорите им са огромна тежест за клуба. Успее ли ръководството на червените дяволи да се отърве от поне трима от тези резерви, то трансферът на Артуро Видал няма да е мираж за феновете на Юнайтед.

Ощр от категория Трансфери