Намери ни
To Top

Митрев: Трябва да мачкаме отбори като Верея на “Герена”

Вратарят на Левски Божидар Митрев даде емоционално интервю след баража с Верея, спечелен инфарктно след изпълнение на дузпи. Той заяви, че “сините” трябва да печелят пообни двубои с разлика, а не да се мъчат по подобен начин. Стражът призна, че е огорчен от обидите, които е получил по време на срещата, както и от отношението като цяло към българите в отбора, които винаги получават най-много критики за представянето си.

“Неприятно се получи, защото можехме да си решим мача много по-рано.


Лековато изпускаме положения и накрая ни вкараха гол в 93-ата минута, пак от наша тъпотия. Бях сигурен, че ще победим при дузпите. Много изстрадахме тази победа. Целият сезон бе едно мъчение за всички нас и за феновете. Може би и затова и така завърши. Прибрах се бързо след мача, защото тази омраза, която видях в хората към нас, не от всички, разбира се, но имаше много негативно отношение, особено срещу мен. През цялото продължение чувах какви ли не работи. Искам да се извиня на майка ми, която не е сред нас, защото те я обиждаха и заради това се прибрах”, сподели Митрев.

“Върнах се в Левски в труден период и много хора ми казваха, че съм луд, и че тук съсипват много такива хора като мен. Но не съжалявам и не мисля за напускане. Аз съм свикнал да се боря и всичко съм постигнал сам. Няма да се предам. Нека да ме псуват, не е за пръв, нито за последен път. Който разбира, нека каже дали голът дойде след моя грешка. Аз обаче съм готов да си оставя сърцето на терена и хората трябва да го разберат. Не може отбор като Левски да се задоволява с някакви такива победи. Трябва да мачкаме отбори като Верея на “Герена”. Не омаловажавам Верея, но ние все пак сме Левски. Вярвам, че това скоро ще се случи”, допълни стражът.

“Благодарен съм на Господ, че така се стече мача. Вкарах дузпа, след това хванах дузпа. Дали съм бил пренебрегван? Да, моите грешки се виждат, други грешки не се виждат. Винаги е било така в 12-те години, в които играя професионален футбол. Още когато бях на 20 години и Левски беше шампион, дори и без да съм бъркал, ме правеха на нищо. Ако върнете лентата, ще видите, че Левски няма загубен мач, в който аз да съм сбъркал. А имам 50 мача за Левски зад гърба си и то на невръстна възраст. И никога не съм влизал да пазя в мач, който е без значение. Тези работи ме обиждат.
Винаги българите сме обирали негативите. В същото време докато бях в Шериф, първо ние чужденците бяхме виновни при загуба, защото бяхме хората с големи заплати. Докато тук винаги българите са виновни, защото са българи. Ние сме криви за всичко. Ние сме некадърниците, ние сме това, ние сме онова… Никой не си дава сметка какви лишения правим постоянно. Хората гледат някакви други неща. Разбирам ги и чужденците. Те са си наемници, дават им договорите и играят колкото могат. Но те си тръгват, а ние оставаме цял живот тук. В дадени моменти се виждаше, че юношите на Левски са по-добри от чужденците. Какво ви говори това?”, каза още Божо.

“Яд ме е за Ники Кръстев. Аз страшно много го уважавам. Още от първия ден в Левски видях в него един страхотен човек. Но това е футбола и се надявам бързо да се възстанови. Треньорите ще преценят дали да бъда титуляр занапред. Не съм съгласен, че публиката винаги е подкрепяла юношите. Има много хора, които от една грешка са били съсипвани. Но въпреки това те трябва да дават мило и драго за този отбор”, завърши Митрев.

Ощр от категория Футбол