Намери ни
To Top

САЩ надделяха над Швеция в голова фиеста

САЩ победиха с 4:3 деветкратния световен шампион в Швеция в изключително интересен мач от група „А“ на световното първенство по хокей на лед за мъже.

В Кьолн американците на три пъти се оказваха догонващи в резултата през първата третина, но с отлична игра на вратаря Джими Хауърд, спасил 39 удара към вратата си, янките спряха мощното нападение на шведите.

Елиас Линдхолм откри резултата в третата минута, но само 67 секунди по-късно Клейтън Келър изравни за американците. Линдхолм отново изведе „Тре Кронур“ напред в резултата, но Джони Годро изравни за 2:2 по-малко от две минути преди края на първата част.


Въпреки това до края и Виктор Хедман отново изведе Швеция напред в резултата. Три минути след началото на втората част Годро изравни за 3:3, а победата за САЩ осигури Джей Ти Компър с гол в 12-ата минута на третата третина.

В класирането в групата САЩ са на трето място с 6 точки, а Швеция е на четвърто място с 4 точки.

В мача от група „Б“ в Париж Чехия победи драматично световния вицешампион Финландия с 4:3 след дузпи.

Чехите изоставаха с 0:3 13 минути преди края на срещата, но с голове на Роман Хорак, Радко Гудаш и Ян Ковар стигнаха до равенство.

Преди това финландците отбелязаха три попадения още до 14-ата минута на мача чрез Валтери Филипула, Топи Яакола и Виле Лаюнен.

При дузпите точен за чехите бе Робин Ханзъл, а за Финландия пропуски направиха Джеси Пилюярви, Себастиан Ахо и Мико Рантанен.

Ощр от категория Спорт