Намери ни
To Top

Андре Агаси става треньор на Джокович?

Бившият номер 1 в тениса Андре Агаси може да стане треньор на Новак Джокович, информира британския „Телеграф“. Сърбинът е в криза, след като отстъпи първото си място в световната ранглиста на Анди Мъри.

Преди няколко дни той освободи целия си треньорски щаб начело с Мариян Вайда. Между 2013 и 2016 година с Джокович работи друг известен бивш тенисист – Борис Бекер.


На пресконференция в Мадрид самият Джокович очерта профила на бъдещия си треньор като „някой, който е минавал вече по моя път. Не са много хората, които са били на моето ниво, така, че ще видим“.

Със своите дълбоки джобове Джокович може да заинтригува Агаси да се завърне в тениса, макар наскоро да заяви, че предпочита да е близо до децата си тийнейджъри, вместо да става треньор. Според „Телеграф“ Джокович може да предложи на Агаси ролята на треньор-консултант с ангажимент от 10-12 седмици годишно, а в същото време да работи с друг треньор по примера на Анди Мъри. Британецът работи с Джейми Делгадо, а е консултиран от Иван Лендъл.

Агаси перфектно би разбрал какво изпитва Джокович в момента. Американецът стига от номер 1 през 1995 година до номер 141 две години по-късно, когато бракът му с актрисата Брук Шийлдс започва да се разпада.Той успява да преодолее съмненията си и се връща на върха през 1999-а.

Ощр от категория Тенис