Намери ни
To Top

Време е за шоу! Твърда и рискова прогноза за първото супер дерби във Висшата лига

Време е за футболно шоу! Предстои първото супер дерби във Висшата лига за сезона. Един срещу друг се изправят два тима от Топ 5 на миналия шампионат.

Евертън – Арсенал – 19:30, събота:

В последен мач от ВЛ за съботния ден ни очаква едно голямо дерби. И двата отбора не започнаха по най-убедителния начин след като Евертън направи равенство с новака Лестър (2:2), а пък Арсенал победи отбора на Кристъл Палас с гол в продължението (2:1) и то у дома.


В лагера на Арсенал може и да се чувства умора след пътуването до Турция. Във вторник отборът гостува на Бешикташ и завърши наравно – 0:0. Така всичко остана за реванша в Лондон, който е само след четири дни.

Също така има множество проблеми в стартовия състав. Със сигурност ще отсъстват Гнарби, Мийаки, Уолкът, Оспиня и Гибс, а пък Мертезакер, Йозил, Подолски, Артета и Саного са под въпрос – списък от цели десет потенциално отсъстващи играчи.

За Евертън аут са Коне, Баркли и Овиедо. Лукаку е под въпрос в стартовата единадесеторка заради слабата му форма, но пък Кевин Миралас и Колман изчакват мотивирано своя шанс, което е само бонус за карамелите.

През изминалият сезон двата отбора се срещнаха три пъти. Общата оценка бе две победи с три гола разлика за двата отбора и едно равенство. Успехът за Арсенал бе у дома за ФА Къп (4:1), а тази на Евертън за Висшата лига (3:0). Равенството бе в домакинството на Арсенал в шампионата като крайният резултат бе 1:1 след два късни гола.

Вероятни стартови състави:

Евертън (4-2-3-1) : Хауърд, Колман, Ягиелка, Дъстин, Бейнс, МакКарти, Бари, МакГиди, Нейсмит, Пиенар, Лукаку

Арсенал (4-1-4-1): Шчешни, Монреал, Мертезакер, Чембърс, Дебюши, Фламини, Касорла, Рамзи, Уилшир, Санчес, Жиру

Bultip Прогноза:

Като се има предвид множеството отсъстващи за Арсенал, тежкото престоящо домакинство на Бешикташ и слабите им последни два мача е нормално да очакваме всичко друго, но не и победа за Арсенал в този двубой. Като прибавим и последното домакинство на Евертън над Арсенал (3:0), везните спадат към победа за „карамелите“ .

Най-добрият залог със сигурност е такъв свързан с голове – пет от последните шест мача на Евертън са с над 2,5 гола, а пък Арсенал вкарва поне два гола в последните им шест срещи (статистика за мачове от Висшата лига).

Твърд залог: над 2,5 гола @ 1,85 Bet365

Рисков залог: Евертън да победи @ 2,80 Bet365

Точен резултат: 2:1 @ 11,00 Bet365

Ощр от категория Футбол