Намери ни
To Top

Неочаквана домакинска загуба обърка плановете на Атлетико

Добрата серия от резултати на Атлетико Мадрид беше нарушена от загуба на „Висенте Калдерон“ от Виляреал. Тимът на Диего Симеоне отстъпи с 0:1 и допусна второ поражение през сезона от „жълтата подводница“. В герой за гостите се превърна резервата Роберто Сориано, който се разписа в 82-ата минута.

Атлетико имаше инициативата и пропиля няколко чисти положения, а Виляреал търпеливо чакаше своя час.


Победата утвърди отбора от „Ел Мадригал“ на петото място и го доближи на 5 точки от Севиля. В същото време Атлетико рискува да бъде настигнат от андалусийци в битката за третата позиция, даваща право на директно участие в групите на Шампионската лига. Разликата между двата тима е 3 точки, но утре Севиля приема Селта.
Симеоне направи две промени в сравнение със състава, който започна при успеха с 1:0 над Еспаньол. Яник Ферейра Караско отстъпи мястото си на Николас Гайтан, а Анхел Корея бе предпочетен пред Фернандо Торес като партньор на Антоан Гризман в атаката на мадридчани.

Наставникът на Виляреал Франк Ескриба заложи в предни позиции на Никола Сансоне и бившия футболист на Атлетико Адриан Лопес за сметка на Седрик Бакамбю и Роберто Солдадо, които бяха титуляри в мача срещу Леганес през уикенда.
Виляреал по традиция е сред най-неудобните съперници на Атлетико и през есента спечели домакинството си на „дюшекчиите“. Двубоят днес бе интересен и с това, че противопостави двата тима с най-малко допуснати голове до момента.

Грешка на Ману Тригерос в 11-ата минута доведе до първата опасност пред вратата на „жълтата подводница“. Халфът загуби топката пред наказателното поле, но Андрес Фернандес изби силния удар на Корея, а след това бе добре позициониран и при изстрела с глава на Саул. Гайтан се стараеше много, но невинаги намираше вярното решение. Гостите нападаха основно по левия фланг, явно с идеята да разколебаят Хосе Хименес, който във втори пореден мач действаше като десен бек за Атлети.
Домакините усилиха натиска в средата на полувремето, но изпитваха трудности в стремежа си да изострят събитията пред вратата на Виляреал. В 32-ата минута Гризман се отскубна от Антонио Рукавина и стреля силно, но Фернандес спаси, а след това отклони топката в корнер при добавката на Гайтан с глава. Атлетико осъществи и още няколко скоростни атаки до почивката, а Коке се опита да изненада Андрес Фернандес с удар от около 30 метра, но без успех.

В 54-ата минута Гайтан излезе сам срещу вратаря на Виляреал, но отново не съумя да го преодолее и малко след това беше заменен от Ферейра Караско. Анхел Корея също напусна, а в игра влезе Кевин Гамейро. Домакините се настаниха трайно в половината на своя съперник, който страдаше в опитите си да задържи топката по-продължително.
В 67-ата минута пред Атлетико се откри нова възможност, но с десния крак Филипе Луиш не можа да насочи топката в далечния ъгъл. Гостите пък почти не атакуваха и се бяха концентрирали в това да запазят нулевото равенство. Престоят на Ферейра Караско на терена бе съвсем кратък, защото той получи удар от Антонио Рукавина при едно единоборство и Симеоне го смени с Фернандо Торес.

Четвърт час преди края резервата Роберто Сориано стреля силно, но Ян Облак бе заел добра позиция. Атлетико отговори с нов удар на Филипе Луиш, но топката отново премина над вратата. В 78-ата минута Саму Кастийехо избяга по левия фланг и върна топката към свободния Сориано, но той беше блокиран. Следващата контра на гостите обаче завърши с попадение. Грешка на Филипе Луиш бе използвана от Бакамбю, който центрира към Сориано и този път италианецът откри резултата.
В оставащите минути нервите взеха връх, а Атлетико не можа да използва поредица от статични положения пред вратата на Виляреал, за да се добере поне до точка. Следващият мач на отбора е като гост на Лас Палмас, а после идва първият полуфинал в Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

Ощр от категория Футбол