Намери ни
To Top

Хеттрик на Роналдо в уникална драма

Отборът на Реал Мадрид се класира за полуфиналите на Шампионската лига след уникална драма в реванша срещу Байерн Мюнхен, приключила при резултат 4:2. В герой за Кралския клуб за пореден път се превърна звездата Кристиано Роналдо, който реализира хеттрик на „Сантяго Бернабеу“, седмица след като се разписа два пъти в Мюнхен. Така с общ резултат 6:3 Лос Галактикос направи втората от четирите решителни крачки в дирекните елиминации към защитата на титлата си.

Двубоят в испанската столица започна равностойно.


В 5-ата минута домакините получиха отлична възможност да обстрелят вратата на Нойер, след като Видал извърши грубо нарушение срещу Иско покрай границата на наказателното поле. Последвалото изпълнение на Роналдо на прекия свободен удар обаче не успя да премине построената пред него баварска стена.

Възпитаниците на Карло Анчелоти отговориха с първото най-чисто положение за гол в мача. Това се случи в 9-ата минута, когато удар на Алкантара отблизо бе блокиран от защитник в бяло, а добавката на Робен не намери очертанията на вратата на Кралския клуб.

В 16-ата минута Робен се озова зад противниковата отбрана, но Навас разчете отлично ситуацията и изби топката в тъч преди холандския национал да я догони. Малко след това Видал стреля силно извън наказателното поле, но в аут.

В 23-ата минута бранителите на Байерн изпуснаха Бензема във вратарското поле след центриране на Марсело, но французинът не успя да засече точно с глава.

В средата на полувремето Карвахал стреля опасно ниско по тревата, но топката мина на сантиметри от целта. Секунди по-късно пък защитник на Байерн трябваше да изчисти коженото кълбо от голлинията след шут на Рамос.

В оставащото време до почивката повече опасности имаше пред вратата на Нойер. Кроос и Роналдо бяха близо до гола, но стражът на гостите бе блестящ под рамката.

Малко след почивката баварците се върнаха в двубоя, след като Роберт Левандовски реализира дузпа в 53-ата минута, отсъдена за нарушение на Касемиро срещу Робен.

Възпитаниците на Карло Анчелоти започнаха да атакуват вихрено в търсене на втори гол, но бяха попарени в 76-ата минута, когато Касемиро намери с центриране Роналдо в наказателното поле и португалецът преодоля Нойер с глава. Само две минути по-късно последва нов обрат, след като Рамос си отбеляза нелеп автогол и резултатът от двата мача бе напълно изравнен.

В последните 10 минути на редовното време настъпи и решаващият момент, след като реферът Виктор Касай в рамките на няколко минути прояви различен критерий и първо не показа втори жълт картон на Касемиро за грубо нарушение срещу Робен, но след това не прости на Видал и го изгони.

Играчите на Байерн успяха да стигнат до продължения, но в тях капитулираха, като в 105-та минута Роналдо направи 2:2 след подаване на Рамос, въпреки че повторенията показаха, че голмайсторът на Реал е бил в засада.

В 109-та минута Роналдо оформи хеттрика си след асистенция на Марсело, а малко след това резервата Асенсио фиксира крайното 4:2 с точен изстрел по диагонал. В крайна сметка Реал се класира за полуфиналите с общ резултат 6:3 и ще чака да научи своя следващ съперник.

Реал Мадрид – Байерн Мюнхен 4:2

0:1 Левандовски (д.) ’53

1:1 Кристиано Роналдо ’76

1:2 Серхио Рамос (автогол) ’78

червен картон – Артуро Видал ’84

2:2 Кристиано Роналдо ‘105

3:2 Кристиано Роналдо ‘109

4:2 Марко Асенсио ‘112

Състави:

Реал Мадрид (4-3-3) – К. Навас; Карвахал, С. Рамос, Начо, Марсело; Кроос, Каземиро, Модрич; Иско, Бензема, К. Роналдо; Резерви – Касия, Хамес, Ковачич, Васкес, Асенсио, Мората, Данило

Байерн Мюнхен (4-2-3-1) – Нойер; Лаам, Боатенг, Алаба, Хумелс; Ч. Алонсо, Видал; Робен, Тиаго, Рибери; Левандовски; Резерви – Улрайх, Коста, Рафиня, Бернат, Мюлер, Коман, Кимих

Ощр от категория Шампионска лига