Намери ни
To Top

Владимир Николов напусна БФВолейбол

Бившият волейболист Владимир Николов обяви, че напуска Българската федерация по волейбол. Президентът на ВК Левски мотивира решението си със закриването на длъжността на генерален секретар.

Ето и прессъобщението на Владимир Николов, изпратено до медиите:

Уважаеми журналисти,

на 11 април научих от медиите, че управителният съвет на БФБ е взел решение да бъде закрита заеманата от мен длъжност на генерален секретар. От същите източници се осведомих, че ще продължа работата си във федерацията като част от екип, занимаващ се с международните отношения и организацията на световното първенство, което ще се проведе в България и Италия догодина.


Заемането на длъжността генерален секретар от самото начало за мен е било свързано с конкретни мои функции и ангажименти в рамките на федерацията. Старал съм се да ги следвам и да бъда максимално полезен на организацията и на българския волейбол като цяло.

В ситуация, в която Управителният съвет вече не счита заеманата от мен позиция за необходима, оставането ми на работа във федерацията не може да бъде самоцел. Най-правилното за мен решение в настоящия момент е да прекратя своите взаимоотношения с БФВ и да се концентрирам изцяло върху ангажиментите ми с ВК „Левски София“.
Пред „Левски София“ има чудесни перспективи, развиваме един дългосрочен проект и очакваме, че не след дълго клубът отново ще бъде фактор в българския волейбол. Считам, че повечето време, посветено на клуба, ще носи както реални резултати, така и лично удовлетворение. 

Владимир Николов

Ощр от категория Волейбол