Намери ни
To Top

Даниел Боримиров иска Балтанов на „Герена“

Халфът на Ботев (Пловдив) Лъчезар Балтанов е хванал окото на спортния директор на Левски Даниел Боримиров. „Сините“ ще имат сериозна нужда от подсилване в полузащита през лятото, защото двама от основните им играчи в тази зона ще напуснат клуба през лятото – Георги Костадинов и Джереми де Ноойер. Визията на шефа е в клуба да бъдат привличани предимно българи, както и да бъдат налагани юноши. Затова и Балтанов фигурира в списъка за лятна селекция.


„Тема Спорт“ вече съобщи, че набелязан за привличане е още един българин, който действа на тази позиция – Александър Цветков от Черно море.

Лъчезар Балтанов прави силна пролет, след като се завърна на терена след лечение на контузия в коляното. Заради травмата той има само 8 мача през настоящата кампания. В тях капитанът на пловдивчани е реализирал 2 гола.

Проблем пред евентуалното привличане на двамата е фактът, че те имат договори с клубовете си и за следващото първенство, а не стават свободни агенти през лятото.

28-годишният Балтанов е юноша на Левски. За „сините“ има общо 69 мача във всички турнири, в които е вкарал 1 гол. Той бе пред завръщане на „Герена“ през пролетта на 2014 година. Тогава халфът дори води лятна подготовка с тима, но след това спортният директор Георги Иванов го освободи.

Любопитното е, че Лъчо и Даниел Боримиров бяха съотборници в Левски от 2004 до 2008 година.

Ощр от категория Трансфери