Намери ни
To Top

ЦСКА отказа Черно море в мач с 10 картона

ЦСКА победи с 3:1 Черно море в първия кръг от шампионския плейоф на Първа професионална лига. Армейците започнаха вихрено мача и още в първата минута създадоха две чисти положения пред вратата на Емил Михайлов. Първо Каранга не успя да се възползва от прекрасен пас на Десподов, а секунди по-късно същото стори и Руи Педро. Мачът продължи с натиск на ЦСКА, а Емил Михайлов бързо се превърна в главно действащо лице на терена.


Вратарят на Черно море се отличи и с непрекъснатото бавене на топката, което му донесе жълт картон още преди почивката. В края на полувремето все пак логичното се случи и ЦСКА вкара две бързи попадения в рамките на 100 секунди. Първо точен бе Фернандо Каранга, който се възползва от прекрасен пас на Кирил Десподов и след това финтира вратаря на гостите. В следващата атака самият Десподов също се разписа с глава след центриране на Арсенио.

През второто полувреме картината на терена не се промени особено въпреки извършените смени и в двата отбора. Десподов, Каранга и Кулма имаха отлични възможности за нов гол, но ударите им бяха неточни или Михайлов се намесваше с вещина. Траянов от Черно море получи директен червен картон, а Божидар Чорбаджийски бе изгонен минути по-късно за втори жълт картон. Противно на игровата логика гостите стигнаха до гол чрез Коконов. При извеждащото подаване обаче нападател на Черно море бе в очевидна засада. След гола Черно море се хвърли да изравнява, но в крайна сметка ЦСКА бе отборът, който стигна до попадение. Негов автор бе отново Каранга, който вкара в 88-та минута. При гола обаче нападателят бе контузен от Емил Михайлов и напусна терена в тежко състояние.

Така ЦСКА заслужено стигна до трите точки и увеличи аванса си пред Черно море на шест точки. Следващият мач на армейците е срещу Локомотив (Пловдив). Той ще се играе на 14 април (четвъртък) от 19:30 часа на ст.“Локомотив“ в Пловдив.

Ощр от категория Футбол