Намери ни
To Top

Етър победи Септември и излезе еднолично на върха във Втора лига

Етър (Велико Търново) постигна втора победа над Септември (София) с 2:1 този сезон. В директен сблъсък за първото място във Втора лига „болярите” осъществиха пълен обрат на своя стадион „Ивайло” в 20-ия кръг и еднолично излязоха на върха. Двубоят бе много оспорван и съпътстван от сложни за решаване ситуации.

В 22-ата минута бе отсъдена спорна дузпа за Етър, като реферът Ивайло Стоянов прецени, че има нарушение на Иван Скерлев срещу Костадин Аджов.


Освен съмненията за фаул, останаха и такива за това, къде е самото нарушение. Асен Чандъров реализира хладнокръвно за 1:0 в полза на гостите.

При този резултат в 27-ата минута септемврийци направиха фрапиращ пропуск. Нападателят Костадин Аджов получи на празна врата от Пехливанов при контра, създадена от Галчев, но стреля над напречната греда.

Етър изравни в 32-ата минута, когато Георги Кременлиев центрира отдясно и непокрият добре Стефан Неделчев засече отблизо с глава за радост на феновете по трибуните на „Ивайло”.

Домакините можеха да обърнат в началото на второто полувреме. Вратарят Галев обаче извади удар под гредата на Цветомир Тодоров.

Стражът обаче не реагира добре при изненадващ удар от далеч на Йордан Апостолов в 65-ата минута, при който топката тупна и влетя в мрежата на Септември за 2:1.

В 70-ата минута се разигра поредна спорна ситуация. Този път Септември можеха да протестират. Чандъров шутира от далеч, Акалски изпусна топката и Галчев я добави в мрежата, но лайнсменът от далечната страна вдигна флага за засада, каквато изглеждаше, че няма.

Десет кръга преди края на сезона Етър е лидер с 42 точки. Септември е втори с 39 точки. Витоша е трети с 33 точки и домакинство срещу Банско днес.

Ощр от категория Футбол