Намери ни
To Top

Алонсо изгуби търпение и се нахвърли срещу Хонда

Звездата на Макларън Фернандо Алонсо избухна след вчерашния тестов ден от втората серия предсезонни изпитания във Формула 1, провеждани на пистата „Каталуния“ край Барселона. Двукратният световен шампион в прав текст обвини Хонда за неволите си, определяйки двигателите на японците като ненадеждни и без нужната мощност да се борят за нещо значимо във Формула 1 и през предстоящия сезон 2017.

Алонсо вярва, че шасито в болида на Макларън е на нивото на топ отборите, но с изоставане от 30 км/ч на правите няма шанс дори да мисли за челни позиции, което е тотално демотивиращо още преди предстоящият шампионат да е започнал.

„Всички проблеми вече ми идват малко в повече.


Надявахме се, че за тази година проблемите ще бъдат изчистени и ще започнем на ново. Нищо подобно, новата задвижваща единица на Хонда е тотално ненадеждна и липсва мощност. Всичко това ни остава без каквито и да било надежди за предстоящия шампионат още преди дори да е минал първият кръг“, очерта поредния тотален провал Алонсо.

„Нямам никакви оплаквания относно шасито. Балансът е много добър и успявам да атакувам завоите и да излизам от тях с висока скорост и конкурентно темпо в сравнение с лидерите. На правите обаче сякаш се борим с болиди от друг шампионат. По-бавни сме с 30 км/ч и това се повтаря на всяка права. Признавам си, че това тотално ме демотивира, просто нямам повече сили за това. Остава ми да чакам някакво чудо и като с магическа пръчка в Австралия да не получим повреда и да сме достатъчно мощни, за да се борим да победата“, завърши испанецът.

Ощр от категория Спорт