Намери ни
To Top

Халф от Трета лига: Мечтая да играя в Италия

Младият халф Николай Ангелов е юноша на Марица (Пловдив). В момента 21-годишният футболист се подвизава в Борислав (Първомай), но се надява от лятото да премине в професионалния футбол, а някой ден да заиграе в Италия. Ето какво заяви полузащитникът пред „Блиц“.

– Николай, учиш и тренираш едновременно.


Успяваш ли да съчетаваш двете неща?
– Уча Икономика и бизнес в УНСС. Когато съм в София за лекции, тренирам самостоятелно, но успявам поне в три дни от седмицата да бъда със съотборниците си на заниманията

– По принцип си опорен халф, но се налага да играеш и в защита…
– Да. Аз съм опорен халф, но в момента играя в защита. По-добре ми е в средата на терена, но нямам проблем да играя, където каже треньорът ни.

- Борислав е на шесто място в класирането Югоизточната група на Трета лига.

Какви са амбициите на отбора?
– Нямаме конкретна цел, но колкото по-нагоре, толкова по-добре

– Как се запали по футбола?
– От малък обичам футбола. Започнах в Първомай, след това се преместих в школата на Марица, а сега отново съм в Първомай.

– Какви са амбициите ти за бъдещето?
– До лятото съм в Първомай, след това се надявам да заиграя в професионалния футбол. Мениджърската агенция на Лъчезар Танев държи правата ми и те движат евентуален трансфер. Има интерес към мен от отбори от Първа и Втора лига. Надявам се следващия сезон да съм професионалист.

– Кой е любимияти ти отбор?
– В България нямам пристрастия. Фен съм на Ювентус и италианския футбол. Дано някой ден заиграя в Италия.

– Какво правиш в свободното си време? Излизаш ли по дискотеки?
– Прекарвам времето с приятелката си. Заедно сме от 2 години. Не пия, не пуша и не ходя по дискотеки. За мен те са отживелица и има много по-важни и значими неща от дискотеките.

Ощр от категория Футбол