Намери ни
To Top

Фитнес сред шедьоври – Метрополитън музей предлага странна услуга (видео)

Музеят „Метрополитън“ в Ню Йорк – един от най-известните в света, предлага тази година странен начин за среща с шедьоврите в експозицията.

Програмата „Тренировка в музея“ (The Museum Workout) е идея на хореографите от трупата „Моника Бил Барнс и компания“. Тя представлява кратка разходка из залите, съчетаваща физически упражнения с разглеждане на картини и статуи. По трасето специалният гид Майра Калман разказва истории зя всяко от по-значителните произведения.


„Изцяло оригиналната и вълнуваща (използваната дума означава още „раздвижваща“ – бел.ред.) нова творба от MetLiveArts е резултат от сътрудничеството между много интелигентни и смели хора на изкуството и иноватори“, пише на сайта на музея.

В текста се обяснява, че групата за фитнес обикаля из музея преди той да отвори врати. Като се движат непрекъснато и правят упражнения, „те се свързват с изкуството и мощната енергия на галериите като активират собственото си тяло и съзнание, което прави това творение толкова радикално“.

За 45 минути групата от 15 участници изминава 3 км през 35 зали.

С цена от 75 долара за по-малко от час това може би е най-скъпият фитнес в света, но всички дни до средата на март са разпродадени.

Ощр от категория Футбол

  • Шестима от Леверкузен в идеалния отбор на Бундеслигата

    Вчера стана ясен идеалният състав на сезона в Бундеслигата. Той беше определен от гласовете на феновете (40%), представители на клубовете (30%)...

    04/05/2024
  • Бусато остава в ЦСКА

    Задържането на вратаря Густаво Бусато е една от първите задачи, които си е поставило новото оперативно ръководство на ЦСКА – София,...

    04/05/2024
  • ЦСКА кани Бойко Величков

    Промените на управленско и структурно ниво след смяната на собствеността в ЦСКА продължават. “Тема Спорт” твърди, че в близките дни работа...

    04/05/2024