Намери ни
To Top

Мартен Фуркад постигна 12-а победа през сезона

Френският биатлонист Мартен Фуркад, който в петък си осигури шеста поредна Световна купа, постигна 12-ата си победа за сезона, след като се наложи в преследването на 12,5 километра в Пьончан, Република Корея.

Фуркад бе безгрешен на огневия рубеж и въпреки че тръгна от трета позиция, нямаше никакви проблеми да вземе днешната победа. Французинът даде време от 31:24.2 минути, а втори завърши руснакът Антон Шипулин, който изостана на 34.


5 секунди, като също като Фуркад не допусна грешка в стрелбата. С успеха си Фуркад вече води със 107 точки пред Шипулин в класирането в дисциплината два кръга преди края и по този начин си осигури Малката световна купа в дисциплината.

На трето място остана победителят от вчерашния спринт Юлиан Еберхард от Австрия, който направи 3 грешки и завърши на 36.7 секунди за Фуркад.

От българите най-напред завърши Красимир Анев, който остана 35-и с две грешки и изоставане от 3:32.1 минути.

Антон Синапов завърши на 39-о място, въпреки че тръгна от последното 60-о. Той направи два пропуска в стрелбата и остана на 3:43.1 минути от Фуркад. Димитър Герджиков завърши на 52-ро място с три пропуска и пасив от 4:48 минути.

Владимир Илиев не стартира в надпреварата.

В генералното класиране водач е Фуркад с 1128 точки, следван от Шипулин със 762 и германеца Зимон Шемп с 673.

Ощр от категория Спорт