Намери ни
To Top

Спас Русев: С пренареждането на приоритетите може би е по-добре Левски да има изцяло нов стадион, а не само козирка

Собственикът на Левски Спас Русев даде второто си обширно интервю.

Той съобщи, че насроченото за 3 февруари Общо събрание на клуба най-вероятно ще бъде отложено, защото точно на тази дата ще се проведе една „дълго планирана среща в Швейцария” и в НДК няма да има кворум. Затова събранието ще се проведе на следващата възможна дата – 20 февруари.

„Причината за Общото събрание е да се приемат финансовите отчети от миналата година, ще има и една промяна в Надзорния съвет, но нито се отнася за мен, нито за моя син”, каза Русев пред „Дарик”.


„Договорите с Виваком бяха финализирани вчера. Имам предвид вторият договор, който е договор за дистрибуция, която ще даде възможност феновете да подпомагат директно и индиректно клуба, като със специални ваучери, които закупят като продукт от мрежата, 10% ще бъдат отчислявани в полза на клуба.”

„Подсигуряването или бъдещето на клуба е в ръцете на неговите привърженици. Левски ако не намери онази формула, че да генерира приходи и да се самоиздържа, всичко останало поставя клубът и неговото съществуване в голям риск. В миналото всичко зависеше доколко е успешен бизнесът на собственика на клуба. Доколкото знам, г-н Батков е инвестирал над 40 млн., а даже не получи едно благодарствено писмо.”

„Във всеки един момент съм готов да предам акциите на феновете, ако те намерят начин да управляват Левски.”

„Проблемът е, че никой досега не е работил върху маркетингова стратегия. А Левски смея да твърдя е най-големият бранд в България.”

„Лицензът? Левски няма такива задължения, които да повлияят.”

„Видях мотивирано ръководство. Изтичащите договори на някои футболисти са пред финализиране. Освен това ръководството удължи договора на Топузаков (до 30 юни 2019 г. – бел.ред.). Разбира се, има клаузи за прекратяването му, но не е това целта. Целта е той да бъде мотивиран, за да може още от сега заедно с Чиликов и Боримиров да изграждат новите стратегия и селекция.”

„Смяната на Ангелов с Боримиров? Ръководството реши, че ДЮШ е много основна и съществена част от клуба и ще бъде по-ползотворно, ако двете длъжности – на шеф на ДЮШ и на спортния директор, се слеят. Освен това Боримиров е една от легендите на Левски. Два пъти е бил директор, а ако не се лъжа и когато за последно Левски е станал шампион. Те с Чиликов и Топузаков са много добър екип. Ангелов няма никакви лоши чувства, освен това в Левски тече процес по подобряване качеството на управление.”

„Търсим нови хора, които да реализират идеите. Иначе всеки може да има много хубави идеи.”

„Три пъти отказвам покана от Huawei да дойдат на стадиона. Какво да им покажа? 200 души?! Феновете с техните претенции не помагат.”

„Построяването на козирка би струвала 3-4 милиона. Питам феновете искат ли клубът да задлъжнее с още 3-4 милиона? Защото аз наследих едни задължения от 20 милиона.”

„Не съм се отказал от намеренията да имаме козирка. Но може би при новото пренареждане на приоритетите може би ще бъде по-добре да имаме нов стадион, а не само козирка.”

„И аз искам големи футболисти да играят в Левски, но в Левски ще играят такива футболисти, каквито Левски може да си позволи. Всичко, което Топузаков е поискал до този момент, е удовлетворено.”

„Диалог с феновете през медиите няма да водя. Дори това е второто ми интервю. Кога ще бъде третото? Няма да е скоро. За мен е най-важно отбор и ръководство да са едно цяло. Надявам се излъчваме позитивни сигнали към феновете и те да ги приемат.”

„Целта е влизане в груповата фаза на Лига Европа.”

„Успехът на Лудогорец не е в това, че Кирил Домусчиев изсипва едни пари и купува футболисти. А в това, че той е преструктурирал клуба, че е направил модерен клуб, в който е привлякъл чужденци, че е взел можещи хора. Левски е по-различна работа. Ние трябва да заложим на ДЮШ, ние не можем да си позволим да играем само с чужденци.”

„Ангажиментът ми към Левски засега е бреме. Тежко бреме. Още на Общото събрание казах, че Левски е кауза”, заяви Спас Русев.

Ощр от категория Анализ