Намери ни
To Top

Ревюлюция в българския футбол! Обявиха още по-нов формат на А група отдогодина

След като новият формат на А група не допринесе дори със сантиметър за повишаване на нивото на елитния ни футбол или интереса към него, от футболната ни централа се окрилиха с нова идея.

Навръх коледните банкети футболните ни дейци родиха още по-нов формат за родната Първа Професионална Лига, който ще революционализира ритането на топка първо в национален, а после и в междупланетарен мащаб.

Промените ще бъдат въведени плавно още през пролетния дял на футбола, който ще започне веднага след като терените се размразят и поизсъхнат, за да не са мочурища.

Основната промяна ще бъде в това, че вече отборите няма да имат собственици, а всички бизнесмени, меценати, олгарси и кукли на конци, накарани от държавата да издържат уж някой отбор, ще бъдат теглени на томбола на всеки 5 дни кой отбор да издържат.


Така реално Кирил Домусчиев може да даде милиони на Локо Пловдив, а Гриша Ганчев да направи козирка за птиченца на Герена, ако жребият отреди. Спас Русев пък вече се надявал да няма никакъв късмет и да не му се налага да се занимава с никой отбор.

Друга промяна в първенството ще включва съдиите, които във всеки мач ще имат право да си отсъдят до 3 дузпи и да ги изпълнят, в която врата им се иска, като отбелязаните голове ще се броят за сборния тим на арбитрите, които имат реални шансове да спечелят титлата.

Президентът на БФС Борислав Михайлов пожела наздраве и весели празници на всички приятели на футболната игра.

Източник: nenovinite.com

Ощр от категория Акценти