Намери ни
To Top

Сменят името на „Бернабеу“, за да платят ремонта му

Реал Мадрид планира да смени името на стадиона си „Сантяго Бернабеу“ за да финансира реконструкцията му. Проектът е в напреднала фаза, след като през седмицата клубът и общинските власти в Мадрид го представиха в детайли пред медиите. Последната административна стъпка, която трябва да се направи е общината да гласува необходимите промени в градския устройствен план. Предполага се обаче, че това ще стане безпроблемно през пролетта, след като от Реал са се съобразили с изискването да не се променя външния изглед на съоръжението.


Ако процедурата мине гладко строителните работи трябва да започнат веднага след края на сезона и да приключат през 2020 г. През това време отборът ще продължи да играе мачовете си на „Бернабеу“.

Според предварителните разчети цената на целия проект ще възлезе на 400 милиона евро. За да намери тези пари президентът на „кралския клуб“ Флорентино Перес планира да изтъргува името на стадиона, флоренти-но възнамерява да се възползва от факта, че уставът на Реал на изисква подобно решение да бъде одобрявано  от  всички клубни членове с абонаментни карти, а е достатъчно да бъде гласувано от Управителния съвет. Вариантите са името бъде изцяло сменено или към него да се добави това на компанията купувач. Към днешна дата като такъв се очертава инвестиционният фонд ИПИК, който вече има договор за партньорство с Реал. В момента ИПИК е в процес на сливане с друг фонд – Мубадала Абу Даби, който пък е мажоритарен собственик на Манчестър Сити.

Ощр от категория Футбол