Намери ни
To Top

Съдбата обича смелите

Спомняте ли си как Трейси МакГрейди попари Сан Антонио Спърс с 13 точки за 35 секунди в една от най-великите баскетболни случки в историята? И сега отново ще използваме същата тази частица “най”, но в случая става дума не за НБА, а за колежанското първенство, където отборът на Невада направи невероятен обрат, достоен за сценарий на филм и бе част от една от най-лудите минути, които сте виждали на мач от което и да е баскетболно ниво.

Ще кажем само, че 1:13 минути преди финалната сирена, баскетболистите на Невада изоставаха със 76:90 срещу състава на Ню Мексико и вероятно повечето хора биха казали, че този мач е решен, но лудостта тепърва започваше…

“Вълците” стигнаха до фамозен обрат, макар времето да не бе на тяхна страна и благодарение на Джордан Карълайн, който вкара 45 точки, на някои грешки от страна на противника и разбира се, на известна доза късмет, първо пратиха мача в продължение след 94:94 в редовното време, а след това го спечелиха. Как? С победна тройка за 105:104, след като храбро не се отказаха и показаха дух, борейки се до последно.

Вижте сами как се отбелязват 18 точки за 73 секунди, а след това инерцията и емоцията са достатъчни за грандиозна победа, която минути по-рано е изглеждала немислима.


Все пак – съдбата обича смелите, нали така?

https://www.youtube.com/watch?v=MR2i0JUIkXQ

Ощр от категория Баскетбол