Намери ни
To Top

Корвър отива в Кливланд

Кливланд е на крачка от финализирането на изключително сериозна сделка, която ще осигури на настоящите шампиони услугите на Кайл Корвър. 35-годишният ветеран има реномето на един от най-добрите стрелци в цялата Лига и ще бъде от изключителна полза на Кавалиърс в мисията за защита на титлата. Трансферът все още не е оповестен официално, но според информация на The Vertical, Атланта ще получи Майк Дънлийви и избор в първия кръг на Драфта през 2019 година.

Самият играч на Хоукс призна, че ще смени отбора, определяйки възможността да заиграе редом до ЛеБрон Джеймс като “великолепна” и добави, че ще му бъде изключително трудно да напусне досегашния си отбор, в чийто състав е от 2012 година насам.


В 32 мача до момента през настоящия сезон Корвър има по 9.5 точки средно на двубой и успеваемост 40.9% от зоната за три точки. За цялата си кариера, която стартира през 2003 година, гардът успява при 42.9% от стрелбите си от дистанция, а абсолютен връх е сезон 2009/2010, когато в 52 мача за Юта регистрира умопомрачителните 53.6% от тройката, което е абсолютен рекорд в историята на НБА.

Ощр от категория Баскетбол