Намери ни
To Top

Клоп: Можем да станем шампиони сега

Юрген Клоп каза, че Ливърпул се цели в титлата на Англия този сезон и не иска да бъде съден предварително по провалите на други мениджъри преди него да постигнат това на „Анфийлд”. Ливърпул не е бил шампион от 1989 година, а в момента е на второ място на 6 точки зад лидера Челси.

Клоп смята, че „червените” са добре окомплектовани в битката за титлата и призова фенове и играчи да не мислят за предишните 26 сезона, в които Ливърпул не е бил шампион.

Novsport.com припомня, че подобен апел отправи Жозе Моуриньо при назначаването си начело на Манчестър Юнайтед, когато каза на феновете да не мислят за провалите от предните три сезона.


„Не сме в предишните 25 години, живеем сега. Ние сме сегашното поколение. Колкото и да обичаме хората от миналото, които са създали този клуб, ние не можем да вършим тяхната работа. Трябва да вършим своята работа”, каза Клоп в специално интервю за Sky Sports пред Джейми Реднап.

Титлата със сигурност попада в полезрението на немския специалист.

„Да го направим, да опитаме! Достатъчно добри сме и клубът е достатъчно голям. Имаме собствениците, от които се нуждаем, защото те не искат да продават играчи. Никой не напуска Ливърпул заради пари. Ние не плащаме най-много пари в света, но можем да плащаме достатъчно на играчите да остават тук. Това е фантастичен момент за Ливърпул и трябва да го използваме. В настоящето сме в наистина добра позиция и бъдещето е светло, затова трябва да се целим високо. Това не означава, че не можем да губим мачове. Това, което прави радостта ни по-малка е когато загубим мач и хората казват „това е като сезон 2004/05, когато загубихме не знам си къде”. Не е така, нещата не са същите. В нашето ДНК не е заложено да губим ключов мач. Достатъчно млад отбор сме, достатъчно добър, достатъчно силен и имаме отбор с изключителни умения. Единственият проблем е, че има няколко отбора, които имат не по-лош отбор. Това е футбол. Колкото и по-силно да желаеш нещо, то не става по-вероятно, но остава възможно и оставаме в битката за титлата, със сигурност”, въодушевено споделя Клоп.

Ливърпул вече победи Челси и Арсенал този сезон, но допусна разочароващи загуби като гост на Бърнли (0:2) и Борнемут (3:4). Според Клоп, мърсисайдци имат нужда от доза късмет, за да станат шампиони през май.

„Правим наистина добър сезон досега, но да станеш шампион значи да изиграеш наистина добър сезон, плюс да имаш късмет в правилните ситуации. Да няма контузии и малко късмет в този мач или онзи. Когато погледнеш назад, винаги изглежда, че Манчестър Юнайтед или някой друг е направил всичко правилно във всеки мач, но всъщност са спечелили много мачове в последната минута и си мислиш, че това е класа, но в повечето случаи е случайност. В много случаи е индивидуално качество в даден момент или случайност. Трябва да имаш късмет”.

Ощр от категория Футбол

  • Меси изигра мач за историята

    ___ Последвайте каналите ни в: Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще...

    05/05/2024
  • Чави: Повтаряме едни и същи грешки

    Старши треньорът на Барселона Чави Ернандес не беше доволен от представянето на своя отбор в мача срещу Жирона. Барса загуби каталунското...

    05/05/2024
  • Защитник удължи договора си със Селтик

    Лиъм Скейлс поднови своя договор със Селтик, съобщават британските медии в събота. Защитникът подписа контракт с шампиона на Шотландия до края...

    05/05/2024