Намери ни
To Top

Кирьос се надява да извлече ползи от наложеното му наказание

Най-добрият австралийски тенисист Ник Кирьос смята, че 8-седмичното наказание, наложено му от АТР, ще му помогне да направи стъпка към класиране в топ 10 през следващия сезон.

21-годишният Кирьос направи много силен сезон и стигна до 13-ата позиция в световната ранглиста, но сезонът му приключи предсрочно с глоба от 25 000 долара и наказание, редуцирано впоследствие до 3 седмици, заради невъздържаното му поведение по време на „Мастърс“-а в Шанхай.

„АТР искаше да започна срещи с психолог, който да ми помогне, и аз правя точно това. Не се оплаквам от това наказание, защото имах нужда от почивка, а и имам повече време за семейството ми и приятелката ми.


Докато не участвам в турнири, имам повече време за тренировки, което е добра основа за 2017 година. Никога не съм искал да ме наказават, но щом това се случи, трябва да пробвам да извлека активи“, заяви Кирьос.

„Отминалият сезон беше забавен с много добри постижения, макар че имах и много спадове и трудности. Сега обаче гледам към новата година и се надявам, че ще успея да намеря място в топ 10 на света през нея“, добави още австралиецът.

Ощр от категория Тенис