Намери ни
To Top

Попангелов консултант към нов фонд за развитие на ски спорта

Фонд „Петър Попангелов и приятели“ бе учреден към „Бороспорт“ АД с цел развитието на детския и младежкия ски спорт в Самоков и региона, както и популяризирането на Боровец като целогодишен курорт. Председател на фонда ще бъде бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски, а ролята на консултант ще изпълнява легендата на българския ски спорт Петър Попангелов. „Целта е в следващите години стотици деца да напреднат в ските. Ще опитаме да развием таланта на най-добрите сред тях.


В България скиорите карат неправилно и това им пречи да се развиват. Надяваме се отново да имаме скиор на топниво, дано да е през този век“, каза Петър Попангелов на пресконференция по повод старта на новия зимен сезон на Боровец.

Празникът по повод 120-ата годишнина от основаването на курорта и новия ски сезон ще бъде на 17 декември. На този ден дневните лифт карти ще бъдат на символична цена от 5 лева, а събраните средства ще бъдат внесени във Фонда „Петър Попангелов и приятели“. От „Бороспорт“ са осигурили безплатно нощно каране, както и уроци за деца и начинаещи до 12 години. Всеки, закупил лифт карта в деня на откриването, ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти, които „Бороспорт“ ще раздаде по случай годишнината на курорта. За доброто настроение на сцената пред хотел „Рила“ ще се грижат Поли Генова, Мишо Йосифов, Брас Асоциация и др.

За новия сезон е изградена и разширена система за изкуствено заснежаване със 175 оръдия за сняг. Обособена е и специална зона за деца и шейни в ниската част на писта „Червено знаме“, което позволява безопасно каране на шейни отделно от скиорите и сноубордистите.

Ощр от категория Спорт