Намери ни
To Top

Батран се класира за финалния Мастърс на „Лото“

Едиз Батран е петият любител на тениса, който си гарантира място в Мастърса на вечерните турнири „Лото“. През цялата година вървят състезания от набиращата все по-голяма популярност верига от състезания за аматьори, като само първите 8 в класирането през сезона ще имат възможността да играят в заключителната надпревара за 2016-а.

Едиз, чийто прякор е Алигатора, заради хищническия инстинкт, който демонстрира на корта, е шампион за миналата година. Сега обаче той подсигури мястото си в големия финал едва в предпоследния турнир за сезона.


Батран го направи, след като спечели титлата в категорията на напредналите като не загуби нито сет. В последния мач от състезанието, което се проведе на кортовете на базата на ТК „Про спорт“. Комплексът, който се намира в Студентски град, София, разполага с нова настилка и подобрени условия за своите състезатели и клиенти.

Едиз надигра с 2:0 сета Кирил Стоянов. По този начин той продължава да преследва единствената купа, която му липсва до момента от всички турнири на Интерактив тенис – шампионската от заключителния Мастърс. През 2015-а той загуби финала от Никола Милев, който в юношеските си години е излизал на корта срещу Рафаел Надал.

„Поздравявам Кирил за силната игра, както във финала, така и през целия турнир. Аз обаче се намирам в страхотна форма и имам достатъчно увереност, че в момента мога да победя всеки“, коментира Батран.

„До началото на втория сет бяхме равностойни, но след това отпаднах физически и той усети този момент. Като цяло съм доволен. Стана хубав мач“, сподели и финалистът Стоянов, който след поражението няма шансове да намери място сред най-добрите 8 за годината.

Все още за Мастърса остават 3 свободни места, които ще бъдат разпределени в последния турнир за сезона, провеждащ се в момента. Шансове имат 6-ма състезатели. Това са Камен Новиков, Атанас Буглов, Камен Маздрашки, Светослав Козалиев, Алекс Китов и Трифон Стефанов. На 8-ми декември е финалът на надпреварата, а на 9-ти ще се тегли жребия за Мастърса. Всички новини, свързани с него може да следите в Sportal.bg.

Ощр от категория Тенис