Намери ни
To Top

Стюардите на Ф1 ще се целят в повече постоянство

Стюардите на Формула 1 започват регулярни срещи след всяка Гран При от следващия сезон, където да разискват възникналите въпроси по време на състезанието, в опит да създадат повече постоянство при вземането на своите решения. Главна причина за това станаха критиките и обвиненията от редица пилоти през изминалия сезон в неправилно отсъждане на наказания, а кулминацията бе Гран При на Мексико, където трима различни пилоти заеха третото място в различни отрязъци от време.
На конференция във Виена тази седмица директорът на групата на стюардите изрази главните точки, по които ще работи с колегите си: „Ние преминахме през много правилници и сега търсим начин как официално в регламентите да направим нещата, така че решенията да бъдат вземани по-бързо, защото така трябва и да бъде. Говорихме много и как да подобрим своето постоянство.


Смятаме, че са ни нужни повече срещи и обсъждане на вече взети решения, така че да имаме шаблон, по който стюардите да взимат решения в отделните ситуации. Също така е нужно да сме сигурни, че отсъжданията са обективни“.

Ощр от категория Спорт