Намери ни
To Top

Ел Ей се оказа начало и край за Бруклин

Шон Килпатрик не спира да се доказва на сцената в НБА, а Бруклин Нетс нанесе трета поредна загуба на Лос Анджелис Клипърс, като това се случи след две продължения в “Барклис Сентър”, където домакините триумфираха със 127:122. Воденият от Док Ривърс тим загуби и третия си мач от серията гостувания на Изток, а следващото препятствие е всичко друго, но не и лесно, защото баскетболистите от Ел Ей пътуват за Охайо, за да се изправят срещу шампионите от Кливланд и ЛеБрон Джеймс.

Без Блейк Грифин, който получи почивка, както и без треньора си, който бе изгонен заради изблик на ярост в първия допълнителен период, Клипърс бяха оплетени от “мрежите”, които спряха черната си серия от седем мача без победа и взеха реванш за загубата си по-рано през сезона в “Стейпълс Сентър” с 95:122.

Именно това поражение на 14 ноември даде начало на ужасната поредица от мачове без победа за нюйоркчани.


Килпатрик бе най-добрият играч на Нетс, които се върнаха в мача след изоставане от 68:86 и спечелиха за радост на почти 16 хиляди по трибуните. Гардът на домакините вкара рекордните за професионалната си кариера 38 точки и дооформи впечатляващия си “дабъл-дабъл” с 14 точки и 2 асистенции, макар че пропусна цели 20 шута от игра. Брук Лопес с 27 точки, 8 борби и 4 асистенции, както и Тревър Букър с 15 точки, 11 борби, 5 завършващи паса и 4 отнети топки бяха другите герои за едва петия успех на Бруклин през сезона.

За калифорнийския отбор Крис Пол постигна “трипъл-дабъл” с 26 точки, 13 асистенции и 10 борби, а ДеАндре Джордан финишира с “20-20” – 21 точки и 23 борби.

Клипърс, които имат баланс от 14-5 тръгват към Кливланд, за да се изправят срещу отбор, който ги е надиграл в последните им четири срещи. Нетс от своя страна приемат Милуоки, срещу чийто състав нямат победа в пет последователни двубоя.

Ощр от категория Баскетбол