Намери ни
To Top

Бивш национал на Англия разкри мрачна тайна

Бившият футболист на Манчестър Сити, Тотнъм и Ливърпул Пол Стюарт стана поредният, който разкри, че като дете е бил насилван сексуално от треньора си. 52-годишният вече мъж призна, че това се е случило между 11-ата и 15-ата му годишнина, но не пожела да назове името на изверга, нито в кой клуб се е случило това.

Въпросният наставник му бил обещал, че ще го направи звезда. „Един ден, докато пътувахме с колата, той започна да ме опипва, споделя Стюарт.


– Това ме изплаши до смърт, не знаех какво да сторя. Опитах се да кажа на родителите си, но бях едва на 11 години. От тогава насетне той продължи да ме насилва, като казваше, че ще убие майка ми, баща ми и двамата ми братя, ако обеля дума за това. И когато си на 11 години, ти наистина вярваш в това.“

Когато става на 15 години, Пол Стюарт заиграва в школата на Блекпул и тормозът приключва. По-късно той стигна дори до националния отбор на Англия, за който записа три мача. Стюарт обаче имаше проблеми с алкохола и наркотиците, за което се оправда с изнасилванията като дете.

Разкритието му идва след като и други като него споделиха за подобни мрачни тайни. Наскоро бившият играч на Шефийлд Юнайтед Анди Уудуорд събра смелост да разкаже как в продължение на четири години е бил насилван от треньора си Бари Бенел в Крю Аликзандра като дете. След това още шестима души са се свързали с полицията, за да разкрият подобни драми.

Въпросния Бари Бенел нашумя през 90-те години със серия от изнасилвания. Той излежа една 9-годишна присъда, а през 2015 г. отново влезе зад решетките за друго провинение.

Ощр от категория Футбол