Намери ни
To Top

Джон Хигинс: Дано да играя добре и на финала

Носителят на четири световни титли Джон Хигинс не скри радостта си от факта, че ще играе на финала на турнира „Шампион на шампионите“ в Ковънтри. Шотландецът надделя на 1/2-финала в „Рико Арина“ срещу Дин Дзюнхуей с 6:5 фрейма, а в мача за трофея днес ще срещне Рони О’Съливан.

„Наистина съм на седмото небе от щастие, заяви шотландцеът, който преди седмица триумфира на China Championship. – Последните три или четири пъти, в които играх срещу Дин, той беше страхотен.


Знаех, че ще трябва да съм на ниво, за да имам шанс. Лично за мен е наслада да гледам представянето на Дзюнхуей. Той направи четири сенчъри брейка и бе почти безпогрешен. Може би напомня за играта на Стив Дейвис и човек просто седи, наблюдава го и му се възхищава“, допълни Хигинс.

„Чудесно знам колко добър състезател е Дин. Да го победя по този начин и след подобна игра със сигурност това е един от най-ценните ми успехи. Да не забравяме колко добър е Дин. Ще се опитам да запазя това ниво възможно най-дълго. Дано да играя добре и на финала“, коментира Хигинс.

Ощр от категория Спорт