Намери ни
To Top

Барселона бойкотира церемонията на Marca

Барселона бойкотира снощната церемония по награждаване на призьорите на вестник Marca заради шефа на Професионалната футболна лига в Испания Хавиер Тебас. На галавечерта Тебас беше отличен с наградата за Феърплей, което вбеси ръководителите на „Камп Ноу“.

54-годишният функционер скандализира каталунците с критиките по адрес на футболистите на тима след мача с Валенсия, когато по тях беше хвърлена бутилка от минерална вода. Тогава Тебас заяви, че играчите са симулирали, провокирали и са направили така, че да изглеждат смешни.


Когато от Барса разбраха, че босът на Лигата ще бъде награден от Marca, те спряха своите представители на церемонията. Луис Суарес и нападателката на женския отбор на „лос кулес“ Дженифър Ермосо трябваше също да получат призове за изявите си през миналия сезон, но те ще им бъдат връчени по друг начин.

Иначе Кристиано Роналдо беше награден за Най-добър футболист в Ла Лига, а Диего Симеоне заслужи приза за Треньор №1. Стражът на Атлетико Мадрид Ян Облак е първи сред вратарите, а за най-добър сред испанските национали беше посочен Алваро Мората.

Ощр от категория Футбол