Намери ни
To Top

Сакраменто спря ДеРоузън и надви Торонто

Сакраменто записа третата си победа от началото на сезона в НБА, печелейки изненадвдащо гостуването си на един от най-силните отбори на Изток – Торонто Раптърс. Кингс надделяха над канадците с 96:91, а ключът към успеха бе агресивната защита срещу гардовата двойка на домакините в лицето на Кайл Лаури и ДеМар ДеРоузън.

За първи път през новия сезон ДеРоузън реализира по-малко от 30 точки, сле дкато това се случваше неизменно в първите пет мача на Раптърс и този път вкара “само” 23, но това се случи при стрелба 7/20 от игра. Лаури от своя страна направи 10 асистенции и вкара 15 точки, но също пропусна доста, реализирайки само 5 от 16 опита при стрелбата си.


Руди Гей бе най-резултатен за “кралете” и вкара 23 точки на един от бившите си отбори, докато ДеМаркъс Казънс добави 22 точки, 14 борби, 4 асистенции и 3 чадъра. Коста Куфос бе доста ефективен с 13 точки и 6 борби, а Арън Афлало вкара 12 точки.

С тази победа Кингс прекъснаха сероята си от четири последователни загуби и не се прибират с празни ръце от дългата си серия от мачове далеч от дома, която приключва с баланс 1-4.

Балансът на калифорнийския тим е 3-5, докато Раптърс имат 4 победи и 2 загуби.

Ощр от категория Баскетбол