Намери ни
To Top

Лудогорец поведе с 2:0, но допусна пълен обрат срещу Арсенал

Лудогорец загуби от Арсенал с 2:3 на стадион „Васил Левски“ в среща от четвъртия кръг на група А от Шампионската лига.

Главен арбитър на двубоя бе холандецът Бас Найхуис.

Първата опасна ситуация бе за гостите от Лондон. В осмата минута те осъществиха бърза атака отляво Куклен изведе Йозил, който стреля от 7-8 метра, но Борян без проблем спаси.


Лудогорец отговори подобаващо и в 12-ата минута българският шампион откри резултата. Орлите получиха право да изпълнят пряк свободен удар отдясно в половината на Арсенал. Вандерсон центрира отлично и Кафу препарира Оспина.

И когато артилеристите все още не се бяха окопитили, българският шампион нанесе втори удар. Кафу развинти Гибс в наказателното поле на Арсенал и подаде отлично към непокрития Клаудиу Кешерю, за когото не бе проблем да вкара от два метра за 2:0.

Арсенал върна едно попадение в 20-ата минута чрез Гранит Джака, който се възползва от пас на Йозил. При центрирането на германеца обаче останаха сериозни съмнения дали топката не е напуснала терена с целия обем.

Последва натиск на англичаните, но Лудогорец контраатакуваше доста опасно. Все пак в 42-ата минута Оливие Жиру изравни след неразчетено излизане на Милан Борян и удар с глава.

До края на полувремето орлите отново можеха да поведат, но Козмин Моци не успя да засече добре топката след центриране от корнер.

Втората част започна по-спокойно в сравнение с първата. И така бе до 63-ата минута, когато Лудогорец организира брилянтна контраатака. Марселиньо подаде великолепно наляво, към Кешерю, който продължи към Вандерсон, бразилецът стреля добре по земя, но Оспина спаси.

Само 120 секунди по-късно Вандерсон бе изведен зад гърба на централните защитници на Арсенал, но не успя да реализира очи в очи с Оспина.
В оставащите минути двата отбора не рискуваха и ситуации пред двете врати почти липсваха, но лондончани успяха да стигнат до победен гол в 87-ата минута на Месут Йозил.

Арсенал записа своята победа номер 100 в Шампионската лига.

Ощр от категория Шампионска лига