Намери ни
To Top

Лечков за статуята на Ицо: Той е милионер, сам да си я плати

Продължава набирането на средства за изграждането на статуя на Христо Стоичков пред стадион „Българска армия“. От инициативния комитет на проекта разкриха, че бронзовият медалист от САЩ’94 Йордан Лечков, който също е бивша звезда на ЦСКА, е отказал да подкрепи идеята.

„Много хора, юридически лица и заможни фигури ни обещаха, а не изпълниха после поетия ангажимент. Доста сме разочаровани от отношението на г-н Йордан Лечков.


Той неочаквано отказа да ни подкрепи. Все пак е ръководител в БФС. Ние даже не сме му искали пари, а подкрепа – да отправи призив. Но ни отговори: „Стоичков е милионер, нека сам си плати статуята“. Което не е нормално отношение. Отказа ни и една фирма, на която Христо Стоичков е рекламно лице. Първо обеща да ни помогне, после отказа“, разкри Бисер Митков от „Червена чета“, който е член на инициативния комитет.

„Да благодаря на всички дарители – частни лица, фирми и фенклубове. Искам да отлича мениджъра Емил Данчев, който помогна с голяма сума. Също така и актьора Герасим Георгиев (Геро), който дари 1000 лева, макар че призна в ефир, че е фен на Левски. Няколко фенклуба ни помогнаха – от Видин, Разград, Харманли, Димитровград, Чикаго и от ЦСКА Акционерите“, каза още Митков, цитиран от „Тема Спорт“.

От инициативния комитет се надяват скулптурата да е готова до началото на месец май 2017 година, когато е рожденият ден на ЦСКА. До момента са събрани 14 765 лева, което е около 1/4 от предварително предвидената сума.

Ощр от категория Футбол

  • Меси изигра мач за историята

    ___ Последвайте каналите ни в: Carlsberg „Домът на Феновете“ е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще...

    05/05/2024
  • Чави: Повтаряме едни и същи грешки

    Старши треньорът на Барселона Чави Ернандес не беше доволен от представянето на своя отбор в мача срещу Жирона. Барса загуби каталунското...

    05/05/2024
  • Защитник удължи договора си със Селтик

    Лиъм Скейлс поднови своя договор със Селтик, съобщават британските медии в събота. Защитникът подписа контракт с шампиона на Шотландия до края...

    05/05/2024