Намери ни
To Top

Пети мач без победа за Манчестър Сити

Манчестър Сити на Джосеп Гуардиола забуксува, след като направи 1:1 със Саутхамптън на „Етихад“ и записа пети пореден мач без победа във всички турнири.“Светците“ поведоха с гол на Нейтън Редмънд (27′), дошъл след груба грешка на Джон Стоунс. Пет минути след това именно централният бранител на „гражданите“ се разписа, но попадението бе отменено заради засада на Серхио Агуеро. След почивката Келеши Иеанашо (55′) изравни, но домакините не успяха да стигнат до победата.


След този резултат Манчестър Сити все пак се върна на върха, като „гражданите“ имат еднакъв брой точки с Арсенал и Ливърпул – по 20.

Джосеп Гуардиола заложи на трима в защита – Александър Коларов, Джон Стоунс и Венсан Компани, който се завърна в състава и започна като титуляр в двубой от Премиър лийг за първи път през този сезон. Льорой Сане и Серхио Агуеро също стартираха за „гражданите“.

Жозе Фонте, Стивън Дейвис, Йорди Класи, Нейтън Редмънд и Чарли Остин се завърнаха сред титулярите на Саутхамптън. Сам Макуин започна за първи път в двубой от Премиър лийг.

Началото бе доста скучно, като правеше впечатление, че домакините така и на могат да наложат типичния си стил с тотален контрол по отношение на владеене на топката и много движение в предни позиции. Саутхамптън се чувстваше доста комфортно на „Етихад“. Така дойде 27-ата минута, когато 50-милионният Джон Стоунс опита много непохватно подаване пред своето наказателно поле, Компани също не се ориентира и Редмънд се озова зад отбраната, премина покрай Браво и откри резултата.

Пет минути след това Джон Стоунс вкара изравнителен гол, след като засече центриране на Де Бройне от свободен удар. Попадението обаче бе отменено доста спорно заради засада на Агуеро, който не игра с топката, макар че се опита да го направи. В крайна сметка преднината на „светците“ се запази.

В 53-ата минута Стърлинг центрира опасно в наказателното поле, но Сане и Иеанашо пропуснаха да засекат. Именно последните двама обаче изработиха изравнителния гол, който дойде две минути по-късно. Сане подаде по земя отляво, а Келеши засече отблизо – 1:1. В следващите минути Форстър спаси опасни удари на Гюндоган и Силва. Браво пък изби силен изстрел на Остин.

Манчестър Сити е на първо място с еднакъв брой точки с Арсенал и Ливърпул. Саутхамптън е в серия от пет мача без загуба в Премиър лийг. „Светците“ заемат осмо място с 13 т.

Ощр от категория Футбол